פרוטוקול מדריד
מילון מונחים > פרוטוקול מדריד
פרוטוקול מדריד הינו פרוטוקול שנחתם ע"י מדינות רבות ברחבי העולם ומטרתו לייעל ולהסדיר את אופן רישום סימני המסחר בכמה שיותר מדינות ברחבי העולם. הפרוטוקול מנוהל על ידי ארגון WIPO – ארגון שמטרתו להקל, להסדיר ולפקח אחר סוגיות ופרוצדורות בתחום הקניין הרוחני בעולם כולו. רישום סימן מסחר במסגרת פרוטוקול מדריד (ומערכת WIPO) מוזיל משמעותית את עלויות רישום סימן המסחר ברחבי העולם שכן במרבית המקרים לא נדרש להיעזר בשירותי עורך דין מקומי לצורך רישום סימן המסחר.
הגשת בקשה לרישום סימן מסחר בינלאומי באמצעות פרוטוקול מדריד, נשענת במרביתה על הגשת בקשה דומה וזהה במדינת המקור תלויה בה (כלומר, אם אזרח ישראלי מעוניין לרשום סימן מסחר בארה"ב באמצעות פרוטוקול מדריד – עליו תחילה להגיש בקשה לרישום סימן מסחר בישראל). בהנחה והבקשה עומדת בדרישות ובקריטריונים של מדינת ישראל, רשם סימני המסחר מגיש את הבקשה הבינלאומית ולאחר מכן היא עוברת בחינה בכל אחת מהמדינות השונות אליהן הוגשה הבקשה. באם קיימת בעיה עם הבקשה הלאומית, הרי שתיפול גם הבקשה הבינלאומית במקביל לה.
כל מדינה החברה בפרוטוקול מדריד הצהירה מראש תוך כמה חודשים תינתן מצידן תשובה האם הבקשה אושרה או לא (לצורך העניין, במדינת ישראל התחייבת לתקופה של 18+ חודשים). לאחר בחינת הבקשה ע"י רשם סימני המסחר, הבקשה מפורסמת על מנת שתינתן אפשרות לציבור להגיש התנגדות.
בהנחה והבקשה הלאומית התקבלה, והתקבלה גם הבקשה הבינלאומית ולא היו לה התנגדויות, סימן המסחר יירשם בישראל ובכל מדינה נוספת שהוגשה בה הבקשה באמצעות פרוטוקול מדריד.