צו הפטר בהוצאה לפועל
מילון מונחים > צו הפטר בהוצאה לפועל
מתי הליכי חדלות פירעון מתנהלים בהוצאה לפועל?
הליכי חדלות פירעון יידונו בהוצאה לפועל כאשר סכום החובות של החייב נמוך מכ-150,000 ש"ח. ככלל, סכום החובות צריך להיות גבוה מ 50,152 ש"ח, אולם במקרים חריגים ניתן לפתוח הליכי חדלות פירעון גם כאשר הסכום נמוך יותר. החייב רשאי לפנות בבקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון גם אם אין לו נפתח לו תיק הוצאה לפועל בגין חובותיו בטרם תחילת ההליך.
צו שיקום כלכלי והפטר בהוצאה לפועל
השלבים בהליך חדלות הפירעון עד לקבלת ההפטר
לאחר הגשת בקשה לפתיחת הליך חדלות פירעון מטעם החייב עצמו או מטעם נושה שלו, ייפתח הליך נגד החייב. יתקבל צו פתיחת הליכים ויגובש הסדר תשלומים שיחייב את החייב עצמו ואת נושיו. אחר כך מתחילה תקופת הביניים שבסופה ניתן לחייב צו שיקום כלכלי.
צו שיקום כלכלי
צו השיקום הכלכלי מסדיר את האופן שבו החייב ישלם את חובותיו, אילו נכסים ייכללו בקופת הנשייה, אילו הגבלות יחולו על החייב ולגבי אילו חובות לא יינתן הפטר.
ההפטר
בקשה להפטר בהוצאה לפועל יכול להוביל לשני סוגים של הפטר:
- הפטר לאלתר – לפי ס' 167 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, אם יכולת ההשתכרות של החייב נמוכה מדמי המחייה שלו, כלומר מהכסף שדרוש לו כדי לנהל את אורח חייו (כפי שנקבע על ידי ההוצאה לפועל במסגרת התהליך), הרשם יוכל לתת לו פטור מיידי משתלום חובותיו.
- הפטר 'רגיל' – כאמור, צו השיקום הכלכלי קובע את התשלומים שהחייב צריך לשלם. אם החייב סיים לשלם את חובותיו כדין בתום תקופת התשלום שנקבעה, הוא יוכל לקבל פטור מחובותיו. ההפטר יפטור את החייב מהחובות הנוספים שלו שלא ניתן לפרוע.
לצורך קבלת ההפטר וכן קבלת ליווי שוטף בהליכי חדלות פירעון מומלץ להסתייע בשירותי עורך דין מומחה בעל ניסיון רב במחיקת חובות ובהליכי הוצאה לפועל.
חובות שלא ניתן לקבל בגינם הפטר
ישנם מספר חובות שלא ניתן לקבל בגינם הפטר:
- מזונות
- משכנתא
- קנסות
- חוב שנוצר לחייב בשל מרמה
הגבלות לאחר מתן הפטר
לאחר שהחייב קיבל את ההפטר, חשוב לוודא שמגבלות שונות שהוטלו עליו במשך תקופת הביניים ובטרם מתן הצו לשיקום כלכלי – מוסרות. כך לדאוג שלא קיים למשל עיכוב יציאה מהארץ, מגבלות על חשבון הבנק או כרטיס האשראי, מגבלות על הקמת עסקים ועוד. כדי לעשות כן רצוי להיעזר בעורך דין מומחה למחיקת חובות ובהליכי הוצאה לפועל.