כתב תביעה במזונות
מילון מונחים > כתב תביעה במזונות
מה הם מזונות?
לפי החוק בישראל, הורים נדרשים לדאוג לצרכי ילדיהם הקטינים: לספק להם מזון, קורת גג, חינוך וכיוצא באלה. במצב שבו הורי הילדים לא חיים יחד, צד אחד משלם על מזונות הילדים (כלומר כל אותם צרכים שההורה נדרש לשלם) לצד השני המגדל את הילדים (שהוא בעל המשמורת עליהם).
כיצד קובעים מה גובה המזונות?
כמו בנושאים רבים בתחום דיני המשפחה יש שתי דרכים מרכזיות: הסכמה או סכסוך משפטי.
את סכום המזונות אפשר לקבוע מראש בהסכם או לחלופין לערוך הליך גישור גירושין עם ההחלטה 'לפרק את החבילה'. בסוף התהליך ייקבע הסכם גישור גירושין ובו בין השאר החלטה על גובה המזונות שישולמו. דרך אחרת היא ניהול של הליך גירושים בבית המשפט (בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני) וקבלת החלטה שיפוטית בעניין המזונות.
בכל מקרה, בעת קביעת המזונות יש להתחשב בטובת הילד: אם ההסכם של ההורים לא לוקח בחשבון את טובת הילד בית המשפט לא יאשר אותו.
תביעת מזונות ילדים – כתב תביעה מזונות
אם ההורים לא הצליחו להגיע להסכמה בכל הנוגע לאופן תשלום המזונות וגובהם, הם עשויים לנקוט בדרך של הגשת כתב הגנה לתביעת מזונות. באופן עקרוני תביעה זו מוגשת לבית המשפט על ידי הקטין הזכאי למזונות (הילד) באמצעות ההורה בעל המשמורת.
כתב תביעה במזונות יכלול פרטים הנוגעים לצורך בתשלום על מקום המגורים של הילד ואחזקתו, הוצאות על חינוך, מזון, טיפולים רפואיים גנים ובתי ספר. כתב התביעה יוגש לרוב לבית המשפט לענייני משפחה בהתאם למקום מגוריו של הילד. במקרים מסוימים בית הדין הרבני ידון בתביעת המזונות. הגשת התביעה כרוכה בתשלום אגרה נמוכה יחסית.
כאשר בית המשפט פוסק את גובה המזונות בהתאם לכתב התביעה שהוגש לו הוא ישקול שיקולים הנוגעים להכנסתם של ההורים והסדרי המשמורת שלהם. אם חל שינוי בנסיבות החיים של הקטין אפשר להגיש תביעה להגדלת דמי המזונות המשולמים או להקטנתם.
מה גובה דמי המזונות המקובל?
אין מספר אחד אבסולוטי שבית המשפט קובע, שכן דמי המזונות שישולמו תלויים במאפיינים הייחודיים של כל משפחה. אולם לרוב סכום המזונות שבתי המשפט פוסקים עבור ילד נע בין 1250 שקלים ל1400 שקלים בחודש.