עלות אגרת פירוק חברה

עו"ד רון הדר02 בפברואר, 2019

עלות אגרת פירוק חברהישראל כאומת הסטארט אפ מצליחה לשבור שיאים חדשים כאשר יזמים מקימים עוד ועוד חברות מדי שנה. הגידול הניכר בהכנסות הודות להפחתת מס החברות והפורמט המוצלח של הקמת חברה בע"מ מדרבנים ישראלים לפתוח חברות לכל מטרה, גם חברות יחיד. אולם בעולם היזמות קורה שחלומות אינם מתגשמים בכל זאת ויש צורך לפרק חברה. אם בשל העובדה שאינה עומדת בציפיות של מקימיה, אינה מגשימה את המטרה ואת הרווחים שלשמם הוקמה או שהגיעה למשבר ולחדלות פירעון מסיבות שונות. במקרים כאלה יש לפתוח בהליך פירוק חברה בצורה מסודרת. יש לדעת כי גם להליך פירוק חברה יש עלויות וזמני טיפול שאותן צריך לקחת בחשבון.

מדוע מפרקים חברה?

ישנם כמה סיבות לפירוק חברה ולכל אחת מהסיבות עלויות ופרוצדורה משלה. פירוק יכול להיגרם בגלל החלטת נושים, בעלי מניות או סיבות נוספות. לאלה נוספות עליות שכ"ט עו"ד, העלויות של החובות וההתחייבויות של החברה לספקים וללקוחות, וכמובן לבנקים, לבעלי המניות, לגופים פיננסיים ולמדינה. ההתחשבנות על תשלום מסים וביטוח לאומי ותשלומים להתחייבויות פנסיה וזכויות סוציאליות של עובדים אינה מסתיימת עם פירוקה החברה. יש להמשיך לשלם אותן מקופת החברה כאשר אפשר, אחרת מכריזים על פשיטת רגל ופירוק החברה נובע מכך תחת כונס נכסים שממשיך לבדוק את נכסי החברה ולשלם מתוכם מה שהיא חייבת. מצב נפוץ יותר בקרב חברות סטארטאפ ועסקים קטנים ובינוניים הוא מצב של פירוק חברה לא פעילה. במצב זה כל מה שנותר הוא לבצע פירוק חברה אונליין לשלם אגרת פירוק חברה, לבקש פטור מחובות אגרה בתקופה שהחברה לא הייתה פעילה אם קיימת ולהמתין לחיסולה ברשם.

התחל בפירוק חברה

כיצד לבצע פירוק חברה באופן נכון?

הליך פירוק לחברה רצוי שיעשה בעזרת ייעוץ וליווי משפטי כדי למנוע הפסדים נוספים וכדי לחלק את הכסף נכון בין הנושים. כמו כן, יש לדאוג לכך שכל ההיבטים המשפטיים והחוקיים ייעשו בצורה מסודרת כדי למנוע אי הבנות והסתבכויות נוספות בין הגורמים השונים שגרמו לפירוק החברה מלכתחילה. יש לקחת בחשבון עלויות של שכר טרחת עורך דין נוסף לעלויות הפירוק עצמו ותשלום אגרות.

עלויות הפירוק והיקפן

כאמור, עלויות פירוק נובעות מסיבות הפירוק ומגודל החברה והיקף הפעילות שלה. יש לנהל את פירוק הנכסים, וככל שקיימים יותר נכסים כך יעלה יותר לנהל אותם. יש לדעת כי אם החברה מפורקת מרצון אין צורך לשלם אגרה לרשם החברות ולכן תשלמו עלות רק למפרק שמונה לחברה או לעורך הדין שמטפל בכך.

עלויות במספרים לפירוק חברה לא פעילה מרצון:

  • שכ"ט עו"ד פירוק חברת רבים 1,999 ₪ + מע"מ, פירוק חברת יחיד 999 ₪ + מע"מ
  • יינתן פטור מאגרה לכל חברה שאינה פעילה ובלבד שהליך הפירוק יהיה מרצון ושאינו כפוי על ידי בית המשפט.
  • 1,458ש"ח חובות אגרה פר שנה לכל שנה בה החברה הייתה פעילה. אם לא שולמה האגרה הזאת עוד בטרם החלטת הפירוק, יש לשלם חוב זה לרשם.
  • פטור מאגרות הנ"ל אפשר להגיש במהלך הליך פירוק החברה רק על השנים בהם החברה הייתה ללא פעילות וגם זה בצירוף אישורים מרואה חשבון על אי פעילות ובצירוף דו"חות ממע"מ ומס הכנסה שמוכיחים זאת.

פירוק חברה אונליין

חברה שאינה פעילה וחברה שיש בה מיעוט של בעלי מניות והפירוק שלה פשוט יחסית, יכולה להגיש בקשה לצורך פירוק חברה אונליין בצירוף המסמכים הנדרשים. במקרים מסוימים היא תזכה לפטור מאגרות כאשר זה נעשה מרצון, ובכל מקרה יש להגיש את הבקשה בצירוף מסמכים המאומתים על ידי עורך דין, כמו פרוטוקול, מינוי מפרק, דו"חות ותצהירים, כולל בקשה לפטור מאגרה או הפחתה שלה. לו"ז הליך פירוק חברה לא פעילה שכזה אורך בין ארבעה לשישה חודשים.

התחל בפירוק חברה

 

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    איך לבחור עורך דין לפירוק חברה?

    כאשר עולה נושא של פירוק חברה יש להבין כי מדובר בעולם משפטי מורכב המצריך התנהלות חכמה ונכונה תוך היכרות עם דיני תאגידים חברות בישראל וכן ידע רב בתחום פירוק חברה בע"מ. מהו הליך פירוק חברה פירוק חברה הינו הליך משפטי ובו מכריזים על סיומה של החברה תוך פירוק הקשרים השונים בחברה ובין האנשים העובדים בה ועד רשויות המס. היות וישנם גורמים שונים הנובעים להליך...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר10 ביוני, 2019

    איך מבצעים פירוק חברה ברשם החברות במהירות

    כל חברה עלולה להיקלע לקשיים מסוימים שעשויים להביא לפירוקה, גם אם היא פועלת בתחומה במשך שנים רבות ומספקת מוצרים ושירותים ללקוחות רבים. מצב של פירוק חברה הוא בדרך כלל סופי ומגיע לאחר כמה שלבים של ניסיונות הבראה ותהליכים שונים שתפקידם להציל את החברה מפירוק. ישנם סוגים שונים של פירוקים ולעיתים מדובר אפילו על פירוק מרצון של החברה. כשמגיע הרגע לפרק את החברה פירוק חברה...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר16 בספטמבר, 2018
    דילוג לתוכן