מה זה הסכם פירוק שותפות?
פעילות עסקית ניתן להסדיר בכמה צורות – עוסק פטור, עוסק מורשה, חברה בע"מ ועוד. מלבד הצורות הנ"ל, קיימת צורה נוספת שבאמצעותה ניתן להסדיר פעילות עסקית והיא – שותפות (יכולה ותהיה שותפות רגילה ויכול ותהיה שותפות מוגבלת).
מה היא שותפות?
שותפות היא יישות משפטית המורכבת מהתאגדות של מספר אנשים לצורך הקמתו וניהולו של עסק למטרת השאת רווחים לבעליו. שותפות היא אחת מיני צורות התאגדות של פעילות עסקית שהיא אינה חברה בע"מ או אגודה שיתופית. תחום השותפויות במדינת ישראל מוסדר בפקודת השותפויות (נוסח חדש), התשל"ה – 1975.
תחילתה וניהולה של פעילות עסקית במסגרת שותפות בעלת יתרונות וחסרונות. היתרון העיקרי בשותפות הוא חוסר הפורמליות שבה – אין לה מסמכים התאגדות כמו תקנון ותעודת התאגדות, אין בה צורך בקבלת החלטות באמצעות כינוס של אסיפה כללית והליך הפירוק שלה קל משמעותית מהליך פירוק של חברה בע"מ.
בין החסרונות שבניהול פעילות עסקית במסגרת שותפות, היא העדר מסך המפריד בין היישות המשפטית של השותפות לבין היישות המשפטית של בעלי השותפות, כלומר אין הפרדה בין מי הם בעלי השותפות לבין השותפות עצמה. מבנה זה מאפיין חברה בע"מ, שהוא כאמור, היתרון המרכזי שלה.
מהי שותפות מוגבלת?
שותפות מוגבלת היא שותפות שיש לה יתרון, בדומה לחברה בע"מ, שותף מוגבל הוא כזה שאחריותו כלפי השותפות היא עד גובה הסכום בו הוא השקיע בה, ולא מעבר. שותפות מוגבלת בד"כ תהיה מורכבת משותף כללי, שאחראי על ניהול פעילות השותפות והחבות שלו כלפי השותפות היא מלאה, ולצידו ישנו (או ישנם) שותפים מוגבלים אשר אחראים בעיקר על הזרמת המימון והכספים לשותפות, והאחריות והחבות שלהם כלפי השותפות היא עד גובה ההשקעה שלהם. שותפות מוגבלת היא צורה שמאפיינת בעיקר קרנות הון סיכון – הן לרוב מורכבות משותף כללי אשר מנהל את הקרן, ולצידו שותפים מוגבלים אשר אחראים על הזרמת הכספים והמימון.
פירוק שותפות עסקית – מתי?
כמו בכל צורה של פעילות עסקית, גם פעילות עסקית המוסדרת בשותפות, יכולה להגיע לסיומה. בין הסיבות לפירוקה של שותפות ניתן למצוא: אי רווחיות, הגעה למיצוי, החלטה מוסכמת של השותפים, פטירתו של אחד השותפים, פשיטת רגל של אחד השותפים ועוד. כמו חברה בע"מ, גם שותפות ניתן לפרק מרצון. כלומר, צריכה להתקבל החלטה על ידי כלל השותפים כי הם מעוניינים להתחיל בהליכי פירוק השותפות. במקרים בהם קיימת אי הסכמה בין השותפים בדבר פירוק השותפות, ניתן לבצע את הפירוק באמצעות החלטה של בית המשפט.
איך מפרקים שותפות עסקית?
שותפים רבים שואלים את עצמם איך מפרקים שותפות עסקית?. כפי שציינו לעיל, שותפות עסקית עלולה להגיע לסיומה מכמה סיבות. קיימים מקרים בהם השותפות העסקית מגיעה לסיומה כאשר מלכתחילה נקבע בעת הקמתה כי השותפות תתקיים עד למועד קצוב או עד לסיום פרויקט או מיזם מסוים. ביצוע פירוק שותפות הוא לרוב הליך פשוט, בטח לעומת פירוק חברה בע"מ. פירוק שותפות מתחיל במועד חתימה על הסכם פירוק שותפות.
הסכם פירוק שותפות ראוי שיהיה מנוסח באופן ברור, מדויק ושהצדדים החתומים עליו יבינו את המשמעות שלו, זאת על מנת למנוע בעתיד מחלוקות ובעיות בין השותפים. פירוק שותפות יכול להיעשות בדרכי נועם ובהסכמה מלאה בין השותפים המעוניינים לסיים את השותפות שלהם. חשוב להבהיר, ניתן כיום לסיים את השותפות אך לא לסגור את העסק נשוא השותפות – זאת במקרים שהעסק רווחי ובעליו אינם מעוניינים להפסיד את הרווחים והמוניטין שצברו במהלך השנים, אלא רק לפרק בינם את השותפות. בהסכם שותפות ניתן לקבוע מנגנונים אשר יפרקו את השותפות אך ישאירו את העסק "חי ונושם".
הסכם פירוק שותפות אונליין
כיום בעידן המודרני, ניתן לנסח הסכם פירוק אונליין. כל שאתם זקוקים לו זה עו"ד המתמחה בפירוק שותפויות אשר יכווין אתכם ואת שאר השותפים כיצד להגיע להסכמות בדבר פירוק השותפות, תוך ניסיון למנוע חיכוכים וסכסוכים בין השותפים בדבר סיום השותפות בניכם.
פירוק שותפות ברשם השותפויות
כיום, כפי שניתן לבצע פירוק חברה אונליין, ניתן גם לבצע פירוק שותפות אונליין. כל שעליכם לעשות הוא למלא את טופס קצר (רצוי להיעזר בשירות עורך דין) בו אתם מודיעים לרשם השותפויות בדבר פירוק השותפות בה אתם חברים.
פוסטים דומים
פירוק חברה אונליין לאחר פירוק שותפות?
בישראל מוקמות מדי שנה חברות רבות. כמו החיים עצמם, גם חייה של חברה לעיתים נגמרים והיא צריכה לעבור הליכי פירוק. העילות לפירוק חברה רבות ומגוונות הן. לעתים מדובר בחברה שנקלעה לחובות ובמקרים אחרים בעליה של החברה מחליט לסגור אותה מהסיבות שלו. על כל פנים, הליך הפירוק של חברה הוא הליך ארוך למדיי שדורש לא מעט סבלנות. נמצאים בשבילכם 24/7 אם הגעתם למסקנה שאתם מעוניינים...
המשך לקרואאיך לבצע פירוק שותפות עסקית?
בתחילת דרכו של העסק, אנשים רבים מעוניינים לבצע שותפות עסקית, מתוך גישת "טובים השניים מן האחד". שני שותפים ויותר יכולים להשקיע סכומי כסף גבוהים יותר בפרויקט ההתחלתי, וכל אחד מהם מביא את ניסיון החיים שלו ואת תחום התמחותו. אך לא פעם, מגיעים השותפים למסקנה שיש צורך לפרק את השותפות, בין אם משום שהיא כבר אינה רווחית או שבעלי העסקים הסתכסכו זה עם זה ומעוניינים לפנות...
המשך לקרוא