ליווי משפטי לסטארט אפ – מה חשוב לדעת?
יש לכם רעיון לטכנולוגיה חדשה. רעיון למוצר מהפכני. פיתחתם את הרעיון, גייסתם סביבכם צוות אשר יעזור לכם להפוך את הרעיון מחלום למציאות. החלטתם לצורך קידום הרעיון להקים גוף אשר באמצעותו תסדירו את פעילותכם העסקית ותקדמו את הרעיון שלכם – בין אם מדובר בעוסק מורשה, בין אם מדובר בחברה בע"מ, עברתם את הפרוצדורה והבירוקרטיה על מנת להסדיר את הנושא.
על מנת להצליח לקדם את הסטארט אפ שלכם, אתם צריכים להיעזר באנשי מקצוע שונים – מפתחים, מנהלי מוצר, מנהלי שיווק, אנשי מכירות ועוד. אך יש תחום מאד קריטי בעולם הסטארט אפים שגם לגביו צריך לדעת את הדעת ולגייס לצידכם את מיטב המוחות שיאפשרו לכם להצליח בעולם הצפוף והתחרותי הזה שנקרא "עולם הסטארטאפים". התחום עליו אנחנו מדברים הוא התחום המשפטי.
על מנת שהסטארט אפ שלכם יצליח או לכל הפחות, יצליח להתמודד עם "הסכנות המשפטיות" שאורבות מעבר לפינה, אתם זקוקים לאורך הדרך ייעוץ משפטי לסטארט אפ. עורך דין לסטארטאפ שלכם יאפשר לכם להבין ולהכיר טוב יותר את התחום הכללי בו אתם פועלים וכן את הפעולות והבדיקות המשפטיות הספציפיות שעליכם לבצע על מנת לאפשר לכם להצליח. ליווי משפטי לסטארט אפ הוא אבן יסוד בדרך שלכם להפוך מסטארט אפ עם חזון ורעיון כללי, לסטארט אפ מצליח.
את הסטארטאפ שלכם אסור לכם לראות כמשהו שעומד בפני עצמו אלא כחלק ממארג שלכם של סטארטאפים אשר פועלים זירה יחסית מצומצמת ומתחרים על משאבים מוגבלים – זמן, כסף, לקוחות, משקיעים ועוד. על מנת להצליח, עליכם להסדיר מבעוד מועד, עוד בשלביו הראשונות של הסטארט אפ שלכם סוגיות משפטיות רבות כגון: מסחר, טכנולוגיה, קניין רוחני, הסכמי עבודה ועוד.
סוגיות בהן עורך דין יעזור לכם
כפי שציינו לעיל, במדינת ישראל, המכונה "Startup nation", עורכי דין רבים צברו ניסיון והתמחות בייעוץ משפטי לסטארטאפים. להלן נסקור מספר נקודות ספציפיות בהן דרוש ייעוץ משפטי:
הקמת החברה – כאמור, החלטתם להסדיר את פעילותכם העסקית בצורה של חברה בע"מ. עליכם להיעזר בעורך דין על מנת להבין את המשמעויות של להיות בעלים של החברה. לאחר מכן, עליכם להיעזר בו על מנת להקים את החברה מול רשם החברות ולדאוג לכך שתוכלו לפעול במסגרת החברה לרבות – פתיחת חשבון בנק לחברה בע"מ ופתיחת תיקים ברשויות המס השונות.
הסכם מייסדים – יש שרואים בהסכם מייסדים כשלב מקדים לשלב הקמת החברה בפועל. הסכם מייסדים כשמו כן הוא, נועד להסדיר את מערכת היחסים בין המייסדים של הסטארטאפ. ההסכם מכיל בתוכו מנגנונים אשר מגנים על האינרסים של בעלי המניות כמו כן הוא מכיל בתוכו הסדרה של תחומי האחריות והעבודה בין מייסדים החברה.
סוגיות קניין רוחני – אחד הנושאים "החמים" בתחום הסטארטאפים הוא סוגיות בקניין רוחני. עוד לפני כניסה לשלב הפיתוח של הטכנולוגיה או המוצר, עליכם לבדוק מה קורה בשטח. עליכם לבדוק האם יש מתחרים, האם פותחו טכנולוגיות דומות אשר מוגנות באמצעות פטנט רשום. בהנחה והחלטתם להתקדם והתחלתם בפיתוחו של מוצר או טכנולוגיה עליכם לשקול כיצד אתם רוצים להגן עליהם? האם יש מקום לרשום פטנט? סוגיה נוספות היא סימן מסחר רשום – יש לכם שם, יש לכם לוגו, האם אתם זקוקים לרשום אותם כסימן מסחר רשום ולהגן על עצמכם מפני מתחרים? כל אלו סוגיות שחובה עליכם לקבל לגביהם ייעוץ משפטי.
חוזים – מדובר בסעיף כללי שטומן בחובו סוגים שונים של חוזים. המדובר בחוזי התקשרות עם ספקים, עם עובדים, הסכמי אופציות לעובדים ועוד. קצרה היריעה מלהכיל הסברים מדוע חשוב שעורך דין ילווה את כל ניסוח החוזים עליהם חתומה החברה. חשוב לציין – מפאת המורכבות והנישתיות שבתחום הפעילות כסטארט אפ, חשוב שעורך דין מומחה בסטארט אפ יפעל בשמכם לצורך ניסוח החוזים וההסכמים עליהם אתם חותמים.
ייעוץ עורך דין אונליין
בשנים האחרונות, גופים רבים מציעים שירותים משפטיים אונליין לחברות. העיקרון העומד בבסיס מתן שירותים משפטיים אונליין הוא הנגשת השירותים לצרכן וזאת באמצעות שיפור בשני אלמנטים לטובת הצרכן – זמינות ומחיר.
שירות עורך דין לחברה בע"מ הוא שירות קריטי לצורך פעילותה התקינה והמסודרת של החברה – החל משלביה המקדימים, דרך שלב הקמתה ועד לשלביה המתקדמים כאשר ישנו מוצר/טכנולוגיה שלקוחות רבים.
פוסטים דומים
עלות הנהלת חשבונות לחברה בע"מ
הקמת חברה בע”מ מחייבת התייחסות שונה בכל הנוגע לנושא של הנהלת חשבונות. לפי חוק החברות 1999, סעיף 172 א, נקבע כי חברה בע”מ דרש לערוך אחת לשנה דוחות כספיים אשר יכללו את המאזן לסיום השנה וכן דוח הכולל רווח והפסד לתקופה של שנה אשר הסתיימה בסוף חודש דצמבר. עוד יצויין כי סעיף 154 לחוק החברות קובע כי על החברה למנות רואה חשבון לחברה בע”מ...
המשך לקרוא5 טיפים לפתיחת חברה בע"מ
חברה היא יישות משפטית נפרדת, אשר מהווה אגד של אנשים שהתאגדו לצורך מטרה אחת משותפת. מטרתה המרכזית של חברה היא לרוב השאת רווחים לבעלי מניותיה. חברה היא אחת מצורות ההתאגדות המרכזיות בתחום החברות, ולה יתרונות וחסרונות רבים לעומת שותפות. הרעיון העומד בבסיס המושג "חברה", הוא בעצם יצירת יישות משפטית לצורך פעילות עסקית (בין אם על ידי אדם אחד ובין אם על ידי כמה אנשים),...
המשך לקרוא