כמה עולה הליך גישור גירושין?
הליך גישור גירושין הוא הליך "אלטרנטיבי" יש לומר, להליך הגירושין "המסורתי" אשר עד לא מזמן התנהל באופן מובהק בבתי המשפט לענייני משפחה (בסוגיות מסוימות) ובבתי הדין הרבניים בסוגיות אחרות – הכל על פי הגשת התביעות ע"י מי מהצדדים להליך ובכפוף לדין ולחוק ולמרוץ הסמכויות בין בתי המשפט האזרחיים לבתי הדין הרבניים.
בכפוף לזה, בשנים האחרונות עוד ועוד זוגות, בוחרים אחרת, בוחרים שלא לנהל את הליך הגירושין שלהם במערכות הדין הקונסרבטיביות אלא לחפש אלטנרטיבה, לחפש דרך אחרת להיפרד, דרך נוחה, רגועה, מוסכמת יותר. על כן, בשנים האחרונות התפתח תחום חדש בדיני המשפחה – תחום גישור הגירושין.
מהו גישור גירושין?
הליך גישור גירושין, כמו כל הליך גישור, נועד לזוגות אשר החליטו להיפרד. גישור גירושין לזוגות נועד להוות אלטרנטיבה לקיום הליך הגירושין בבתי המשפט האזרחיים ובתי הדין הרבניים ובבסיסו עומדת ההסכמה של בני הזוג לנהל את ההליך בדרך זו.
הליך גישור הגירושין מתחיל ומסתיים החל בהחלטה של בני הזוג לנהל את ההליך באופן זה, כלה בבחירת המגשר אשר ההליך יתנהל בפניו ויסתיים בהסכמת הצדדים על סעיפי ההסכם וחתימתם עליו. על כן, ברור ומובן לכל כי ההליך אינו יכול להתקיים ולהתנהל רק ע"י צד אחד אלא נדרשת הסכמתם של שני הצדדים לכך תוך הבנה כי מרגע שלא קיימת הסכמה זו, ההליך אינו בר תוקף, בין אם בין הזוג נמצאים בתחילתו ובשלביו הראשונים ובין אם הם שנייה לפני החתימה על הסכם הגישור.
מדוע לבחור בהליך זה?
כפי שנזכר לעיל, הליך גישור גירושין, עומד בבסיסו עיקרון ההסכמה של הצדדים לניהולו של ההליך והרצון שלהם להגיע להסכמות וחתימה על הסכם גירושין. כאשר ניגשים בני הזוג לניהול הגירושין שלהם, תוך הבנה כי שני הצדדים מחוייבים למטרה ושניהם רוצים בתהליך הזה – נקודת המוצא של בני הזוגות והסיכויים להצלחתו גדלים משמעותית על פני הליך מקביל אשר מתנהל בצורות אחרות.
מלבד זה, בהסכם הצדדים איננם כפופים לדרישות פרוצדורליות של החוק מבחינת ניהול ההליך והם יכולים לקבוע ולהחליט בו כמעט כל העולם על דעתם. ההסכם שבסופו של דבר נחתם, לא חייב לדון רק בהווה, אלא הוא יכול לחול גם על סוגיות עתידיות שיכול ובני הזוג יצטרכו להתמודד איתן כגון סוגיות של גידול הילדים, אורח החיים שלהם, חינוך עוד.
מלבד זה, הליך הגישור לא שם לו למטרה להגיע להסכם שחתום ע"י הצדדים בלבד, אלא הוא מאפשר גם לבני הזוג לשמוע ולהקשיב אחד לשני ולדרישותיו ורצונותיו, כמו כן הוא מעניק להם כלים להתמודד עם הדרישה שינהלו אורח חיים עתידי משותף (רלוונטי בעיקר למקרים בהם מעורבים ילדים קטנים ומשכך בין אם ירצו ובין אם לא ירצו, יאלצו בני הזוג להיפגש ולהצליח לנהל תקשורת, גם אם בסיסית בלבד, לצורך גידול ילדיהם).
מה "מקבלים" בהסכם גירושין?
בראש ובראשונה, בני הזוג מקבלים אוזן קשבת. בני הזוג בהליך גישור נתפסים מצד אחד כיחידה אחת שיש לה מטרה משותפת והיא להתגרש ולחתום על הסכם הגירושין. כמו כן, הם מקבלים אוזן קשבת ומקום לבוא בדרישות של כל אחד בפני עצמו שרוצה לדאוג לאינטרסים ולזכויות המגיעות לו.
הליך גישור גירושין לא נועד רק למטרה של חתימה על הסכם, אלא גם לאפשר לבני הזוג לנהל שיח בו כל אחד מציג בפני הצד השני את דרישותיו ורצונותיו כמו גם הוא מאפשר להם ללמוד ולרכוש כלים שיאפשרו להם לנהל מערכת יחסים, גם אם בסיסית יותר, בעתיד.
במה דנים בגישור גירושין?
הסוגיות שעולות במהלך ניהולו של הליך גישור גירושין רבות ומגוונות והן בעיקר על פי בחירתם ודרישתם של בני הזוג. בין היתר: סוגיות ממון, סוגיות נכסים, סוגיות אישיות, סוגיות ילדים (לרבות, גידול וחינוך, משמורת, הסדרי ראיה ועוד).
כמה עולה הליך גישור גירושין?
סוגיית מחיר גישור גירושין היא סוגיה מרכזית שעולה בין בני הזוג בעת הבחינה האם לפנות להליך מסוג או לא. עלות גישור גירושין תלויה בכמות הפגישות והשעות שנמשך ההליך והמחיר יכול לנוע בין 6000 ש"ח ל-20,000 ש"ח, כאשר הכל תלוי בזהות המגשר וכן כמות השעות שלקח לנהל את ההליך.
פוסטים דומים
בקשה לרישום צו ירושה בשנת 2021
מהו צו ירושה? ראשית כל, יש להבין מה צו ירושה ומה ניתן לעשות באמצעותו. במקרה בו אדם לא ערך צוואה מסודרת במהלך חייו, חלוקת העזבון של הנפטר תעשה על פי הוראותיו של חוק הירושה, תשכ"ה-1965 על ידי הגשת בקשה לרישום צו ירושה. במאמר מוסגר יוער כי במקרה בו אדם אכן ערך צוואה במהלך חייו, יש להגיש בקשה לצו קיום צוואה. כיצד מבוצעת חלוקת עזבון...
המשך לקרואעלות אגרת צו קיום צוואה ב-2021
מהו צו קיום צוואה? הוראות החוק והכללים הנוגעים לירושות, צוואות ועיזבונות נמצאים בחוק הירושה. ס' 39 לחוק קובע כי על מנת לקבל את הירושה שהותיר אחריו אדם שהלך לעולמו יש צורך בצו קיום צוואה. צו זה משמש מעין אישור לנוסח הצוואה, כך שהיא מקבלת תוקף של פסק דין. רק לאחר קבלת הצו ניתן יהיה לחלק את עזבון המצווה בין היורשים. כיצד מגישים בקשה לצו...
המשך לקרוא