אגרת רישום חברה 2017

עו"ד רון הדר20 בדצמבר, 2016

אגרת רישום חברה ב2017

צילום: עמוס מרון

השאלה שרבים מאתנו שואלים את עצמנו היא כמה עולה אגרה לפתיחת חברה ברשם החברות? 2,614 ₪ (נכון לשנת 2016 – הסכום יתעדכן ב01/01/2017). אגרת רישום חברה כוללת את הרישום הראשוני בנוסף לאגרה הקלנדרית לאותה שנה. בתחילת השנה הבאה, לשנה בו החברה נרשמה והלאה, תידרש החברה לשלם אגרה שנתית בסך 1,592 ₪ (נכון לשנת 2016). בעבר ענינו על השאלה של עלות רישום חברה בע"מ בישראל, הפעם נתמקד בנושא הספציפי של עלות אגרת רישום חברה בשנת 2017.

אספנו עבורכם טיפים בתשלום האגרה מאת הצוות המקצועי של Ettorney:

1. חסכון באגרה של 2017 – ישנם יזמים שדחוף להם מבחינות חשבונאיות/מיסוי לרשום חברה חדשה לפני סוף השנה. במקרים שבהם היזמים רוצים לרשום חברה לקראת סוף השנה האזרחית אך העניין לא דחוף, מומלץ להמתין עם תשלום האגרה ל-1.1.2017 על מנת לחסוך את האגרה השנתית של 2017 (אגרת הרישום החד פעמית כוללת בתוכה את האגרה השנתית הקלנדרית). בכל מקרה, ישנו עומס על רשם החברות ברישום בתחילת ינואר כל שנה ולכן אנו ממליצים לסיים את הליך הרישום אונליין עם Ettorney עוד בחודש דצמבר על מנת שכל המסמכים יהיו מוכנים. מה שיישאר לעשות על מנת להשלים את הפרוצדורה הוא לשלם את האגרה לרישום חברה ב-1.1.2017 ולשלוח את המסמכים לרשם. בצורה זו תהיו בין הראשונים ששולחים בקשת רישום לרשם החברות ולא תתעכבו יתר על המידה עד לקבלת הח.פ.

2. אגרה שנתית מופחתת – הרבה יזמים מפספסים את העובדה שניתן לשלם אגרה שנתית מופחתת בסך 1,303 ₪ עד לסוף הרבעון הראשון של השנה ( 31.3.17 לצורך הדוגמא). את אגרת הרישום ניתן לשלם בקלות באתר האינטרנט של רשם החברות בלינק הבא: אגרה ולהדפיס את האישור שאותו יש לצרף למסמכי ההקמה. אפשר לשלם את האגרה לרישום חברה גם בקרדיט ב 3 עד 18 תשלומים. בסיום התשלום חובה להדפיס את אישור התשלום אותו יש לצרף למסמכים לפתיחת חברה (לא רק את מספר האישור).

כל חברה חייבת לשלם את האגרה השנתית. בין אם החברה פעילה או שהפסיקה לפעול. חיוב האגרה השנתית חל על כל חברה הרשומה במרשם החברות כחברה "פעילה" או "בתהליך פירוק". כל עוד לא ניתן צו לחיסול החברה, הרי היא ממשיכה להתקיים ולהוות אישיות משפטית החבה בתשלום אגרה על פי חוק.

הדרך היחידה להפסיק לשלם אגרות לרשם החברות היא לפרק את החברה בהליך שנקרא פירוק מרצון. במסגרת תהליך פירוק חברה, ניתן לבטל את כל חובות האגרה שהיו לחברה בגין כל השנים שהחברה לא הייתה פעילה. כאשר חברה אינה פעילה ולא נוקטת בהליך לפירוקה וחיסולה, היא ממשיכה לשאת בחיוב האגרה השנתית אשר עלול להסתכם בסכומים גבוהים הנצברים במשך השנים ובנוסף בעלי המניות בה יסומנו ע"י הרשם כ"בעלי מניות בחברה מפרת חוק" ויאסר עליהם לרשום חברה חדשה עד שיסדירו את חובותיהם ואף יוטל עליהם קנס כספי שיכול להגיע לאלפי שקלים.

התחל ברישום חברה

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    אגרת רישום חברה 2022

    עדכון אחרון: דצמבר 2020 אז הגעתם לרגע בו החלטתם כי ברצונכם להקים חברה בע"מ. חברה בע"מ היא אחת מתוך מספר צורות להסדר פעילות עסקית. מלבד חברה בע"מ ניתן להסדיר פעילות עסקית בדרך של עוסק פטור, עוסק מורשה, שותפות ועוד. השלב הראשון בתהליך הוא רישום החברה ברשם החברות. רשם החברות היא יחידה במשרד המשפטים אשר אמונה על כל נושא החברות והתאגידים במדינת ישראל. כל אדם...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר04 בדצמבר, 2020

    מסמכים להקמת חברה בע"מ ב2021

    בדרך לאקזיט יש לעבור לא מעט מכשולים. אין ספק כי הקמת חברה מהווה אלטרנטיבה לא רעה בכלל עבור אנשים שלא חולמים לעבוד כשכירים, אך יש כמה תחנות חשובות בדרך. בשעה טובה ומוצלחת החלטתם להקים חברה, אתם בעיצומו של בניית המוצר והתאמה שלו לשוק ועובדים במרץ על בניית התוכנית הפיננסית והגעה לכל ה-milestones. כעת הגעתם לשלב של רישום המיזם שלכם כחוק ברשויות. הפרוצדורה של הקמת...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר08 באוקטובר, 2020
    דילוג לתוכן