מה הוא טופס בקשה לצו קיום צוואה?

עו"ד רון הדר04 בפברואר, 2020

מה הוא טופס בקשה לצו קיום צוואהמאז שהחלו בני אדם לצבור רכוש בבעלותם, ניתנה להם הזכות להוריש את אותו רכוש לאנשים כראות עיניהם. לפי החוק, אדם מוריש את נכסיו ורכושו לאנשים שהוא חפץ להוריש להם באמצעות צוואה. במקרים בהם אינו משאיר צוואה מתחלק הרכוש בין יורשיו לפי חוק הירושה וסעיפיו. בדרך כלל לקרוביו – ילדיו ובני זוג – ואם אין לו כאלה, החוק מפרט למי עוד מותר לרשת אותו. בכל מקרה, שום ירושה ושום צוואה אינן מאושרות ללא צו קיום צוואה או צו ירושה שנותן הרשם לענייני ירושה. לשם כך יש להקפיד על הליכים מסודרים של הגשת בקשה לצו קיום צוואה אונליין.

נוהלי הגשת בקשות לקיום צוואה

את הבקשה אפשר להגיש לבד בדואר או בעזרת עורך דין (האופציה העדיפה על מנת למנוע סיבוכים מיותרים בצירוף העובדה שנדרש אימות חתימה של מגיש הבקשה על הטפסים באמצעות עו"ד). את הבקשה מגישים ישירות למשרד המחוז שבו גר המוריש בעת פטירתו. אם צפויים קשיים מסוימים, או שאינכם יודעים מהו היקף הירושה ויש לבדוק עניינים משפטיים מסוימים, מומלץ להגיש בקשה לצו קיום צוואה בצורה מסודרת על ידי גורמים משפטיים שיכולים ללוות אתכם ולייעץ לכם בכל צעד. אולם אם ידוע לכם שההליך צפוי להיות פשוט יחסית וכל המידע לרשותכם, מדינת ישראל מאפר גם הגשה מקוונת של בקשות כדי להקל עליכם, בצירוף המסמכים הנחוצים.

התחל בצו קיום צוואה

שלבי הגשת הבקשה כחוק לצורך קיום צוואה

  • אם השאיר אדם צוואה מפורשת כחוק, באחת הדרכים שהחוק מתיר לכך, יש להגיש בקשה מסודרת לרשם לענייני ירושה במשרד המשפטים על גבי טופס לצו קיום צוואה.
  • אם לא השאיר האדם צוואה – הגישו בקשה לקיום צו ירושה.
  • על האדם שמגיש בקשה לשלם שתי אגרות לטיפול.
  • הבקשה מתפרסמת כחוק בעיתונות כדי להביא לידיעת יורשים נוספים והגשת השגות מצדם.
  • בשלב הבא יובא עניינכם לבא כוח היועמ"ש על ידי מערך רשם הירושות.
  • אישור הצוואה ומתן צו קיום צוואה או דחיית הבקשה ופתיחת הליכי ערעור והליכים משפטיים.

הגשת בקשה מקוונת לצו קיום צוואה

בישראל אפשר לקצר הליכים במקרה שבו קיימת צוואה מסודרת שהמקור שלה הופקד בחייו של המוריש אצל הרשם לענייני ירושה, או אם הצוואה המקורית מצויה בידיכם, או אם יש לכם כבר החלטה שהתקבלה בבית המשפט לענייני משפחה שמוכיחה את קיומה באמצעות העתק ממנה. עושים זאת על ידי הגשת בקשה מקוונת לצו קיום צוואה בעזרת טופס בקשה מקוון. השלבים דומים להגשת בקשה לבד בדואר או באמצעות עורך דין אלא שיש להגיש את המסמכים הבאים בצורה מקוונת וההליך יותר פשוט, מהיר וקל.

  • בדקו מהו מחוז המגורים האחרון הידוע והרשמי של המנוח והגישו את הבקשה לרשם השייך לאותו מחוז. זה חוסך זמן משום שאחרת הרשם לא יטפל בכך ויחזיר את הבקשה.
  • ודאו שיש בידיכם עותקים סרוקים באיכות טובה של המסמכים הבאים: תעודת פטירה, העתק מצולם של הצוואה המקורית או אישור הפקדתה אצל רשם הירושות או אישור בית משפט שמתיר הגשת עותק, העתק של הודעה לזוכים בירושה, העתק של הודעת הסתלקות מן הירושה של אחד הזוכים אם יש כזה, ייפוי כוח להגיש את הבקשה המקוונת שמאומת על ידי עורך דין.
  • מילוי טופס בקשה לצו קיום צוואה מקוון שאינו מחסיר פרטים, אחרת תישלח אליכם בחזרה כדי להשלים את הפרטים החסרים.
  • תשלום האגרות המבוקשות בצורה מקוונת או דרך שרת תשלומים או באמצעות בנק הדואר ושליחת אסמכתא של אישור התשלום בדואר.
  • בשלב זה יישלח לכם אישור באימייל עם מספר התיק שנפתח לבקשה שלכם.

הגשת הצוואה המקורית לבית המשפט

פרט חשוב שעליכם לזכור הוא כי הגשת בקשה מקוונת לצו קיום צוואה אינו פוטר אתכם מהגשת הצוואה המקורית פיזית לרשם הירושות. את זה יש לעשות בתוך שבעה ימים מפתיחת הבקשה המקוונת באתר משרד המשפטים.

התחל בצו קיום צוואה

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    לאן מגישים בקשה לצו קיום צוואה?

    כאשר האדם הנפטר מותיר אחריו צוואה, יש צורך לחלק אותה בין היורשים כחוק. על מנת לממש את הצוואה יש להגיש בקשה לצו קיום צוואה לגורמים המשפטיים הרשמיים. צו זה בעל תוקף משפטי, והוא ניתן על ידי הרשם לענייני ירושה. במסגרת צו זה קובעים את זהותם של היורשים כחוק ואת חלקם בעיזבון. לאן מגישים בקשה לצו קיום צוואה? את הבקשה לצו קיום הצוואה אפשר להגיש...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר02 בינואר, 2019

    הרשם לענייני ירושה: כיצד מגישים בקשה לצו ירושה מקוון

    כאשר אדם הולך לעולמו הוא לרוב מעוניין להוריש את רכושו לקרובים לו ובנוסף הוא מעוניין להורות על אופן חלוקתו. כתיבת צוואה היא הדרך המומלצת להוציא אל הפועל את רצונו של המנוח. לעיתים יבקש המנוח להוריש את כל רכושו לאדם אחד, אך לעיתים יהיה מעוניין להוריש את רכושו לקבוצה של אנשים או אפילו למוסד כל שהוא או למדינה. מה עושים כשאין צוואה במצבים שבהם לא...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר15 ביוני, 2020
    דילוג לתוכן