אגרת בקשה לפשיטת רגל ב2020

עו"ד רון הדר14 במאי, 2020

אגרת בקשה לפשיטת רגלרגע לפני פתיחת בקשה לפשיטת רגל ותשלום האגרה, כדאי לדעת שכל המונחים בתחום זה שונו לאחרונה. בשנת 2019 נכנס לתוקף חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, ובעצם החליף את פקודת פשיטת הרגל בכל מה שקשור לפשיטת רגל כאדם פרטי. החוק, שמתייחס גם לפשיטת רגל לחברה, קובע גם את שמו החדש של ההליך: הליך חדלות פירעון. 

טרם הגשת בקשה לפשיטת רגל – מומלץ להתייעץ עם עו"ד מומחה בתחום אשר יבחן את נסיבות המקרה הפרטני שלך ויציג בפניך את האפשרויות העומדות בפניך בהליכים השונים למחיקת חובות. לשיחת ייעוץ חינם התקשר כעת לטלפון מספר – 073-7695347 או פנה להליך פשיטת רגל.

שלבים בהליך פשיטת רגל (חדלות פירעון)

בשלב הראשון בתהליך החייב יכריז על עצמו כעל חדל פירעון. כדי שהליכי חדלות הפירעון יחלו על החייב להגיש בקשה לצו פתיחת הליכים. גובה החוב הוא שקובע לאיזה גוף במדינה תוגש הבקשה:

  • חייבים שהחוב שלהם נמוך מ150,455 שקלים יגישו את הבקשה ללשכת ההוצאה לפועל 
  • חייבים שהחוב שלהם גבוה מ150,455 שקלים יגישו את הבקשה לממונה על הליכי חדלות פירעון 

גם נושה של החייב, כלומר מי שהיחיד חדל הפירעון חייב לו כסף, יכול להגיש בקשה לפתיחה בהליכי חדלות פירעון תחת תנאים מסוימים. במקרה כזה הבקשה תוגש לבית המשפט.

החייב יקבל צו פתיחת הליכים רק אם הוא עומד בתנאים הבאים:

  1. החייב הוא יחיד (כלומר לא מדובר ביחיד שמאוגד כחברה, אז הליך חדלות הפירעון הוא שונה)
  2. החובות שלו גבוהים מסכום של 50,152 שקלים (יש לכך חריגים המאושרים על ידי הממונה על הליכי חדלות פירעון)
  3. לחייב יש קשר ישראל – מרכז חייו נמצא במדינה ו/או הוא מנהל עסקים בישראל במועד שבו הגיש את הבקשה לקבלת הצו ו/או הוא מחזיק בנכסים בישראל 
  4. החייב שילם את האגרה הנדרשת לתשלום בעת פתיחת הליכי חדלות פירעון – כמפורט למטה
  5. החייב מילא את הבקשה כשורה וצירף את כל המסמכים הנדרשים

לאחר שהבקשה לפתיחה בהליכים תאושר (בכפוף לתקינותה), יתקבל צו פתיחת הליכים ויגובש הסדר תשלומים שיחייב את החייב עצמו ואת נושיו. אחר כך תחל תקופת הביניים. תקופה זו אורכת כשנה, ובמסגרתה החייב נדרש לעמוד בתנאי הצו לפתיחת הליכים. לפי סעיף 142 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, בתקופה זו חלות על החייב הגבלות שונות:

  • מגבלות על קבלה, החזקה או הארכה של דרכון ישראלי
  • עיכוב יציאה מהארץ
  • מגבלות על הקמת תאגיד חדש
  • מגבלות על שימוש בכרטיסי אשראי
  • הגדרה של החייב כלקוח מוגבל מיוחד

תחת תנאים מסוימים חייב יכול להגיש בקשה להסרת מגבלה כזו או אחרת, אולם ההחלטה בנוגע לכך היא החלטה שבשיקול דעתם של הגורמים המוסמכים שאינם חייבים להיעתר לבקשה. 

בסוף התקופה יינתן לחייב צו שיקום כלכלי. לאורך כל התהליך הוא רשאי להסתייע בעורך דין המתמחה בהליכי חדלות פירעון (הליך מחיקת חובות) שייתן לו ייעוץ וכן יסדיר עניינים בירוקרטיים של התנהלות מול הגופים הרלוונטיים. 

החל בהליך פשיטת רגל אונליין

האגרה החדשה לבקשת פשיטת רגל

כדי שהוראות חוק חדלות פירעון החדש ייושמו כהלכה, נחקקו גם תקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי בנושא אגרות. לפי התקנות (שנחקקו כהוראת שעה, משמע כחוק זמני), בקשת יחיד לצו לפתיחת הליכים המוגשת לממונה או לרשם ההוצאה לפועל כרוכה בתשלום של 1600 שקלים, מעין 'אגרת פשיטת רגל'. סכום זה משתנה מדי 1 בינואר של כל שנה, בהתאם לשינוי במדד המחירים לצרכן מול המדד שפורסם בחודש נובמבר של אותה שנה (חישוב שהמחוקק עושה ומפרסם בתוספת המצורפת לתקנות). 

כך או כך האגרה הזו נחשבת לגבוהה יחסית. מובן כי ביצוע תשלום בהליך פשיטת רגל הוא חלק מהתהליך, ופעולות פרוצדורליות רבות במדינה כרוכות בתשלום אגרה. עם זאת, החשש המרכזי הוא שהאגרה הגבוהה תהיה מעין חסם שבגינו חייבים לא יכריזו על פשיטת רגל. 

כמה זמן אורך התהליך לאחר תשלום האגרה?

תהליך חדלות הפירעון כולו אורך בדרך כלל כ4 שנים מרגע הגשת הבקשה ואישורה, דרך תקופת הביניים ועד קבלת ההפטר.

הצו יתקבל כ30 לאחר הגשת הבקשה והתשלום. במהלך זמן זה בוחנים את בקשתו של היחיד החייב. בהנחה שהוחלט לתת לחייב את הצו שביקש הוא יכלול מגבלות שונות על החייב וכן חובת תשלום חודשי. בנוסף לכך, עם קבלת הצו מוקפאים הליכים משפטיים שונים המתנהלים נגד החייב. הצו עצמו יישלח לנושה ותפורסם הודעה על מתן צו כינוס (צו פתיחת הליכים) לציבור.

החל בהליך פשיטת רגל אונליין

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    פתיחת וניהול עוסק מורשה בפשיטת רגל

    בעבור רבים ניהול עסק בפשיטת רגל נשמע כמו רעיון לא ממש אפשרי. הרי גם אם פושט הרגל ירצה לנהל עסק במהלך הליך חדלות הפירעון, הרי המדינה או בית המשפט יעמדו בדרכו, לא? מתברר שלא בדיוק. חוק חדלות פירעון מאפשר הפעלת עסקים של חייבים חדלי פירעון. ניהול עוסק מורשה בהליך חדלות פירעון – יש דבר כזה כדאי לדעת שבספטמבר 2019 נכנס לתוקף חוק חדש שמאגד...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר27 באוגוסט, 2020

    מחיקת חוב בהוצאה לפועל – הסדרי חוב

    בשנת 2019 נכנס לתוקף חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. החוק חולל רפורמה בכל הנוגע לחובות ולפשיטת רגל של חברות ושל יחידים, אולם הוא לא חסם את האפשרות לערוך הסדר חוב בהוצאה לפועל. מתי רלוונטי לדון באפשרות של הסדר חוב? כאשר לחייב יש חוב שעליו לשלם ויש לו בעיה לעמוד בתשלום החוב כמו שהוא והוא מעוניין בסגירת חובות בהוצאה לפועל. המקרה הקלאסי הוא של פשיטת...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר23 ביולי, 2020
    דילוג לתוכן