הסכם מייסדים
הסכם מייסדים באנגלית או בעברית (Founders agreement) ליזמים, בעלי עסקים וחברות סטארט-אפ. הכנת הסכם מייסדים מותאם אישית ע"י עו"ד חברות והייטק להגדרת זכויות וחובות השותפים ופעילות החברה. סיום הפרוצדורה במינימום עלות וזמן על מנת שתוכלו להיות מרוכזים 100% במיזם שלכם.
רוב האנשים מסיימים ב-5 דקות לשיחת ייעוץ עם עו"ד ללא עלות התקשר עכשיו! 073-7695347
המחיר כולל שיחת טלפון עם עורך הדין עם הסבר מפורט על ההסכם וטיפים נוספים.
- ״תוך 24 שעות פותחים חברה וחוסכים את כל התהליך״
- תהליך מתנהל בשלושה שלבים פשוטים בתהליך שנמשך כ-5 דקות
- ״מקימים חברה במהירות ובזול״
- Ettorney מקצרת את משך ההרשמה של חברה בע"מ
למה שתבחרו ב- Ettorney?
כי תהפכו להיות חלק מאלפי הלקוחות שלנו ששותפים למהפכה הטכנולוגית המשנה את הצורה בה אנשים וחברות מקבלים שירותים משפטיים
איך זה עובד
התהליך לעריכת הסכם מייסדים ב- Ettorney הוא פשוט ומהיר.
-
נרשמים אונליין וממלאים פרטים
-
חותמים על מסמכים
-
עו"ד מתחיל לעבוד על ההסכם שלכם
-
הפרוצדורה מושלמת ותקבלו את המסמכים ישירות למייל
ההליך כולל
- שיחה טלפונית עם עו"ד מלווה בהסברים מפורטים על הסעיפים והמונחים השונים הנדרשים לצורך הכנת הסכם מייסדים מותאם אישית ליזמים.
- יצירת הסכם באנגלית או בעברית לשניים עד חמישה יזמים
- עו"ד אונליין זמין במייל להסבר נוסף על ההסכם וסעיפיו
רוב האנשים מסיימים ב-5 דקות לשיחת ייעוץ עם עו"ד ללא עלות התקשר עכשיו! 073-7695347
מי צריך שירות של הסכם מייסדים?
הסכם מייסדים בעברית או הסכם מייסדים באנגלית הוא שלב הכרחי ליזמים בכלל וליזמי סטארט-אפ בפרט, טרם הקמת חברה או לאחר מכן, הרוצים להסדיר את היחסים ביניהם בחוזה התקף מבחינה משפטית. (קיראו עוד על חשיבותו של הסכם מייסדים לסטארט-אפ).
מדוע חשוב שעו"ד המתמחה בדיני חברות יערוך עבורכם הסכם מייסדים?
הסכם מייסדים חשוב שייערך ע"י עו"ד המתמחה בתחום, ולא לקחת "הסכם לדוגמא" באינטרנט, שכן כל חברה צריכה הסכם מייסדים Custom made לצרכים שלה ולתחום בו היא פועלת. אל תתפתו לערוך את הסכם המייסדים בעצמכם, תנו לאנשי המקצוע לעשות זאת עבורכם.
- הסכם מייסדים קובע את הזכויות והחובות של מייסדי החברה בינם לבין עצמם ובינם לבין החברה.
- בתחילת דרכה של החברה, הכל "על מי מנוחות". יחד עם זאת, אין לצפות מה עתיד לבוא. חשוב שמייסדי החברה יקבעו חובותיהם כלפי החברה ויגדירו את תחומם פעילותם.
- מה קורה עם אחד השותפים עוזב? קיבל הצעה טובה יותר מפייסבוק? או פשוט עובד הרבה פחות ממכם וחלוקת העבודה אינה שווה. הכל אפשרי. ללא הסכם מייסדים עם מנגנון של reverse vesting לגבי הבשלת המניות בחברה לאורך תקופה שתחליטו, השותף העוזב יכול עדיין להמשיך להיות בעל זכות הצבעה בחברה וזכות חלוקה ברווחים.
רוב האנשים מסיימים ב-5 דקות לשיחת ייעוץ עם עו"ד ללא עלות התקשר עכשיו! 073-7695347
מידע נוסף על הסכם מייסדים
למה כדאי לעשות הסכם מייסדים באנגלית?
גם ליזמים/חברות שמתחילות את הפעילות שלהם בישראל מומלץ לעבוד עם הסכם מייסדים באנגלית. הסכם באנגלית יקל על הצדדים במצב שבו משקיעים מחו"ל ירצו להיכנס לחברה בעתיד.
למה נועד הסכם מייסדים ומה הוא כולל?
הסכם מייסדים לסטארטאפ נועד להסדיר ולהגדיר את הזכויות והחובות של היזמים השותפים מבחינה משפטית ועסקית. בין אם המייסדים של החברה הם חברים, משפחה או מכרים, תמיד קיימות דעות שונות היוצרות מחלוקות בין חברי הצוות. הסכם המייסדים עוזר למייסדי החברה לדעת מיהו בעל הסמכות לקבל החלטה מסוימת או על מי מוטלת אחריות בגין מטלה ספציפית, וכמובן כוללת מנגנונים המסדירים את היחסים במצב של מחלוקת או שינוי בסטאטוס קוו בחברה.
להלן מספר נקודות שמייסדי החברה חייבים לכלול במסגרת הסכם מייסדים
- פרטי היזמים ופרטים בסיסיים אודות החברה: יש לכתוב את שם החברה בע"מ שנרשמה או תירשם בהמשך ולספק תיאור אודות המוצר או השירות שהחברה עתידה לספק.
חלוקת המניות בין המייסדים: הסכם מייסדים חייב לכלול באופן מפורט את חלוקת המניות והאחוזים בין מייסדי החברה: ההון הרשום וההון המוקצה למייסדים – בעלי המניות הראשונים.
דירקטוריון: כבר בהסכם המייסדים יש לקבוע את מבנה ואופן קבלת ההחלטות בחברה. במסגרת זו מחליטים מה משקל ההצבעה של כל דירקטור, באילו נושאים ולאיזה דירקטור קיימת זכות הטלת וטו ובאילו נושאים נדרשת הסכמה משותפת של כלל הדירקטורים. - תחומי אחריות: על הסכם המייסדים להיות ברור ומדויק בכל הנוגע לתחומי אחריות של השותפים בחברה. כל מייסד והטייטל שלו הכולל הגדרת תפקיד ומשימות לפרטי פרטים כולל הזמן שיקדיש למיזם – כמות שעות שבועיות או משרה מלאה בחברה.
- הון המייסדים המושקע: על ההסכם להכיל את רמת המעורבות וההשקעה הכספית של השותפים (כמה משקיעים ואיך? בתחילת המיזם או סכום קבוע כל תקופה) ומי מהמייסדים אחראי על גיוס כסף ממשקיעים בעתיד? כולם או מייסד ספציפי.
- שמירה על סודיות: בהסכם המייסדים ישנן הנחיות לרמת שמירת הסודיות הבאה לידי ביטוי בעת כניסת השותפים לחברה, במהלך העבודה השוטפת ושמירה על סודיות גם במקרה של עזיבת אחד השותפים את החברה.
- קניין רוחני: יש להגדיר מי הבעלים של הקניין הרוחני של החברה: אחד המייסדים או מה שנהוג בד"כ – החברה עצמה.
טיפים למנגנונים חשובים בהסכם מייסדים
ישנם כמה מנגנונים שהם בגדר חובה בהסכם מייסדים לסטארטאפ, הנה כמה מהבולטים בהם:
זכות סירוב ראשונה – הצד שרוצה להעביר או למכור את מניותיו צריך להודיע לשאר בעלי המניות המייסדים ולהם תהיה את האופציה לקנות מניות אלו ראשונים ובאותו מחיר.
BMBY – מנגנון יישוב סכסוכים היוצר הערכת שווי לחברה הנובעת מהצדדים עצמם. במצב של חילוקי דעות קיצוניים בין המייסדים תהיה מכירה של מניות החברה מאחד המייסדים למייסד אחר – מאין מכרז בין בעלי המניות בו כל אחד יגיש הצעה לרכישת מניות הצד האחר, וזה שהציע סכום גבוה יותר יהיה הרוכש.
Reverse Vesting – הבשלת מניות: קנייה בחזרה של חלק ממניות היזמים בערך נקוב 0.01 (לא משמעותי) ע"י החברה/יזם במידה ועזבו.
כתיבת הסכם מייסדים הוא בין המסמכים המשפטיים הראשונים (לצד הסכם סודיות ומסמכים להקמת חברה בע"מ) שיש לחתום עליהם בתחילת דרכו של כל סטארט-אפ. יש לזכור שניסוח הסכם זה הוא בסופו של דבר לטובת מערכת יחסים בריאה עם השותפים שלכם וכמובן לטובת המיזם שאתם מפתחים, כאשר הוא גורם להמשך פעילות עסקית מוסדרת והגונה בין כל הגורמים המעורבים.
רוב האנשים מסיימים ב-5 דקות לשיחת ייעוץ עם עו"ד ללא עלות התקשר עכשיו! 073-7695347
עדיין צריכים עזרה?
נציגי שירות הלקוחות שלנו זמינים בטלפון תמיד לכל התייעצות ושאלה, עורכי הדין שלנו ילוו אתכם בכל הליך ויסבירו על כל פרוצדורה משפטית מא' עד ת'. רק איתנו תקבלו שירות לקוחות חינם לכל החיים!