הסתייגויות
מילון מונחים > הסתייגויות
הליך רישום סימן מסחר מתחיל בהגשת בקשה לרישום סימן מסחר לרשם סימני המסחר (במאמר מוסגר נציין שמומלץ בחום טרם הגשת הבקשה לבצע חיפוש סימן מסחר ולקבל מושג מה הם סיכויי קבלת הבקשה ע"י הרשם).
את הבקשה יש להגיש לרשם סימני המסחר תוך הסבר איזה סימן ברצונכם לרשום (טקסט או לוגו), תיאור הפעילות העסקית שלכם וכן לפרט את הסיווגים תחתם תרצו לרשום סימן המסחר מתוך רשימה של 45 סיווגים המופיעים באתר רשם סימני המסחר. חשוב לציין – את הסיווג צריך לפרט כמה שיותר ובאופן המדויק ביותר ולא לבצע "העתק הדבק" כפי שמופיע באתר הרשם.
לאחר הגשת הבקשה, רשם סימני המסחר מבצע בדיקה של הבקשה. הבדיקה אורכת כ- 3-4 חודשים (אם מדובר ברישום סימן מסחר מהיר הבדיקה מתקצרת למשך של בערך 7 ימים) במהלכה רשם סימני המסחר בוחן את הבקשה, את פרטיה והאם ניתן לרשום את סימן המסחר תחת הסיווגים והתיאור שפורטו בבקשה. במידה והרשם מגיע לכדי מסקנה שיש לאשר את הבקשה, ניתן אישור עקרוני והבקשה מפורסמת ברשומות על מנת לתת הזדמנות לציבור להגיש התנגדות. יחד עם זאת, קיימים מצבים בהם הרשם לא יאשר את הבקשה מסיבות כאלה או אחרות ובשל כך הוא יגיש הסתייגות לבקשת הרישום.
הסתייגות משמעה – רשם סימני המסחר דורש לבצע תיקון כזה או אחר (יכול להיות תיקון טכני ויכול להיות תיקון מהותי) בבקשה שעל המגיש לתקן אותה. בשלב זה מתקיים "פינג פונג" בין מגיש הבקשה לבין הרשם שבסופו או שהבקשה תאושר (במידה ומגיש הבקשה יצליח לתקן את הבקשה לשביעות רצונו של הרשם) או שהיא תידחה.
במידה ומגיש הבקשה הצליח לתקן את הבקשה, הבקשה תפורסם לצורך מתן הזדמנות להגשת התנגדויות לבקשת הרישום ע"י הציבור.