פתיחת תיק עצמאי באינטרנט
לפתוח עסק זה להגשים חלום, לעשות את מה שאתם אוהבים ולהיות הבוסים של עצמכם. כך יכולים להגיד לכם בעלי מסעדות חברות סטארט-אפ, פרילנסרים בתחום השיווק, אומנות ייעוץ פיננסי, נדל"ן ובעלי עסקים אחרים שונים ומגוונים. אך לפני שפותחים עסק חדש, יש צורך לעבור פרוצדורות ביורוקרטיות שונות, כאשר העיקרית שבהן היא פתיחת תיק עצמאי ברשויות המס. כדי להימנע מקנסות מיותרים ומעיכובים, חשוב לדעת איך פותחים תיק בכל אחת מבין הרשויות.
פותחים תיק במס הכנסה לעצמאי
אחד הדברים הראשונים שיש לעשות כאשר פותחים עסק הוא לבצע פתיחת תיק במס הכנסה. כדי לפתוח את התיק יש צורך להצטייד במסמכים שונים: צילום של תעודת זהות, טופס 5329 אשר כולל פרטים מדוקדקים על מקורות ההכנסה של בעל העסק, ואם בעל העסק שוכר משרד או דירה עליו להביא את חוזה השכירות. כמו כן, אם בעל העסק מעסיק גם עובדים, עליו לדווח על השכר שהוא משלם להם. במקרה זה הוא יקבל גם פנקס ניכויים ממס ההכנסה ובהמשך גם מביטוח לאומי.
בנוסף לטפסים, מסדירים עוד שני דברים
מס ההכנסה אינו מסתפק בטופסי הרישום בלבד. בתור בעלי עסקים עצמאיים עליכם להסדיר שני דבר נוספים. האחד והחשוב ביותר הוא אחוזי המקדמות לעסק שיקבע את גובה המיסים תשלמו למס הכנסה פעם בחודשיים. בעלי העסקים נדרשים לשלם את האחוזים האלה באמצעות פנקסי צ'קים שנשלחים לבתיהם. הדבר השני הוא ניכוי במקור. במקרים מסוימים מבצע מס ההכנסה ניכוי מס במקור, אם כי ניתן לבקש פטור מניכוי זה.
פותחים תיק בביטוח הלאומי לעצמאי
כאשר פותחים תיק בביטוח הלאומי, יש צורך להצטייד בטופס 6101 הכולל דין וחשבון רב שנתי. הטופס צריך לכלול את הפרטים האישיים של העצמאי, וכן את ההכנסה הכוללת שצפוי העסק להרוויח. נתונים אלה יאפשרו לביטוח הלאומי לקבוע את הסכום החודשי שישלם בעל העסק. כמו כן, עובד עצמאי אשר ממשיך לעבוד כשכיר או עובד כשכיר עד לפתיחת העסק, צריך להיות מבוטח בביטוח לאומי למקרה שייפגע במסגרת תאונת עבודה.
פותחים תיק במע"מ לעצמאי
בדומה לפתיחת תיק ברשויות המס האחרות, פתיחת תיק במע"מ כוללת הגשת טפסים אף היא: צילום תעודת זהות, טופס 821 כדי לרשום מס ערך מוסף, חוזה רכישת מקום העסק או חוזה שכירות, צילום צ'ק של בעל העסק, רישיון העסק או תעודה לפתיחת העסק. את הרישום הזה צריך לבצע כל עוסק – בין אם מדובר בעוסק פטור ובין אם מדובר בעוסק מורשה. אם האדם מבצע הקמת עוסק מורשה, הוא יקבל בדואר גם פנקס מע"מ כדי שיוכל לדווח על העסקאות שהוא מבצע פעם או פעמיים בחודש.
אפשר גם אונליין
היום אפשר לבצע פתיחת תיק עוסק מורשה גם דרך האינטרנט. דרך Ettorney ניתן לבצע פתיחת עוסק מורשה אונליין. את השירות מעניקים רואי חשבון ויועצי מס מנוסים המומחים בתחום, כך שאינכם צריכים להתמודד עם הנושא לבד, בייחוד אם אינכם מבינים בתחום ולא רוצים לבזבז זמן בהתרוצצות בין הרשויות השונות. השירות כולל ליווי צמוד בכל הקשור לפתיחת תיק ברשויות המס, סיוע במילוי הטפסים הדרושים ופתיחת התיקים תוך זמן קצר. רואה החשבון גם ילווה את העסק שלכם בהמשך הדרך והינו זמין אונליין לכל שאלה כמו שאנחנו יודעים שחשובים ליזמים ועסקים בתחילת דרכם. הליווי כולל הנהלת חשבונות, ייעוץ מס, דיווח לרשויות ואף הגשת הדו"ח השנתי בסוף שנת המס.
היתרונות שברישום חברה אונליין
יש בעלי עסקים אשר מתעקשים לדבוק בתפיסה המיושנת של הליכה פיזית למס ההכנסה, מע"מ או הביטוח הלאומי כדי לפתוח תיק לעסק. יש שיטענו שהם לא סומכים על השירותים באתרי האינטרנט ומעדיפים לפגוש את הנציגים של הרשויות פנים אל פנים. יחד עם זאת, גם אם החלום שלכם הוא לשבת לקפה עם נציג מס הכנסה צר לנו לאכזב אבל הבירוקרטיה במדינת ישראל תנפץ לכם את החלום. תתקדמו לשירותי פתיחת עוסק מורשה אונליין שהינם אמינים ע"י רו"ח ויועצי מס מהטובים ביותר. אם אתם מעוניינים לפתוח עוסק מורשה בקלות ובמהירות ואין לכם זמן להתרוצץ בין רשויות המס ולחכות שעות ארוכות בתור, פתיחת תיק אונליין היא האופציה המתאימה עבורכם.
פוסטים דומים
פתיחת עוסק מורשה – צ'ק ליסט
פתיחת עוסק מורשה היא פרוצדורה שנראית מאיימת מבחינת בירוקרטיה ליזם בתחילת הדרך שמקים את העסק שלו. כיום עם ההדרכה הנכונה ניתן לבצע את רוב הפרוצדורה אונליין ובמינימום זמן ועלויות. חשוב גם לעשות זאת תו"כ קבלת ליווי צמוד מרו"ח ויועץ מס מקצועי שבשורה התחתונה ילווה את העסק שלכם אל מול הרשויות בדיווחים דו חודשיים, הזדכות על הוצאות מוכרות לעסק והכנת דוחות בסוף כל שנת מס....
המשך לקרואמעבר מעוסק פטור לעוסק מורשה
במדינת ישראל ישנן מספר צורות בהן אדם יכול לנהל את פעילותו העסקית, בניהן - חברה בע"מ, שותפות, עוסק פטור או עוסק מורשה. ההחלטה תחת איזו צורה מומלץ לכם להסדיר את פעילותכם העסקית מושפעת ממספר גורמים כגון: סוגיות מיסוי, כדאיות כלכלית, דרישות חוק (ישנם תחומים ומקצועות בהם ישנה דרישה להסדרה/מניעה מפעילות עסקית בצורה מסוימת), שאלה של יוקרה ועוד. מי הוא עוסק פטור? עוסק פטור הוא...
המשך לקרוא