הפרת סימן מסחר – מה ניתן לעשות?

עו"ד רון הדר21 במרץ, 2019

הפרת סימן מסחררישום סימן מסחר הוא צעד הגנתי/מניעתי של עסק/חברה על מנת להגן על הקניין הרוחני שלה – בין אם מדובר בשם, בין אם מדובר בלוגו – והפרה שלו יכולה להוות פגיעה קשה ואנושה בפעילותה העסקית של החברה.

מטרתו של סימן מסחר רשום הוא הגנה על הקניין הרוחני של העסק כמו כן הוא מהווה גורם "מאיים" על מתחרים לבצע שימוש בלתי הוגן בסימן המסחר שעלול להוות הטעייה לציבור הלקוחות ופגיעה קשה בעסק.

הפרת סימן מסחר: מהי?

הפרת סימני מסחר הינה שימוש בלתי הוגן של אדם/חברה (בין במודע ובין שלא במודע) בסימן מסחר רשום. סימן מסחר נחשב סימן מסחר רשום כאשר התבצע רישום שלו אצל רשם הפטנטים – בין אם בישראל ובין אם במדינה אחרת.

הגשת תביעה בגין הפרת סימן מסחר נועדה לקבל צו מניעה לשימוש מביהמ"ש כלפי מי שמבצע שימוש בלתי הוגן בסימן המסחר במקרה והוא אינו רשום. במידה ומדובר בסימן מסחר רשום, ניתן לקבל מביהמ"ש צו מניעה וכן סעדים (פיצויים) בגין נזק שנגרם מהשימוש הבלתי הוגן. את הבקשה יש להגיש לביהמ"ש המחוזי, שהוא בעל הסמכות לדון בסוגיות מסוג אלה.

במידה והשימוש בסימן המסחר באופן לא הוגן נעשה גם באמצעות מוצרים, חומרי שיווק ודברים מוחשיים, ניתן בנוסף לצו המניעה גם להשיג צו חיפוש ותפיסה של אותם חומרים והחרמתם.

התחל ברישום סימן מסחר

הפרת סימן מסחר: סעדים

כפי שנזכר לעיל, במידה ונתקלתם בגורם אשר מבצע שימוש בלתי הוגן בסימן המסחר שבבעלותכם (בין אם רשום ובין אם לא רשום) עומדים בפניכם מספר סעדים אותם אתם יכולים לבקש מביהמ"ש להעניק לכם, בניהם:

  1. צו מניעה – צו שניתן ע"י ביהמ"ש בין אם זמני ובין אם קבוע, בוא אוסר ביהמ"ש על מי שמפר את סימן המסחר הרשום לבצע כל שימוש בו.
  2. צו חיפוש/תפיסה – במידה ומי שמפר את סימן המסחר, מבצע שימוש גם באמצעות מוצרים, חומרי שיווק, חומרים פיזיים, יכול ביהמ"ש להורות על חיפוש בכתובתו ותפיסה של כל החומרים ששימושם מהווה הפרה של סימן המסחר.
  3. סעדים כספיים – לתביעה בגין הפרת סימן מסחר רשום, יכול התובע לצרף גם תביעה כספית. הפרת סימן המסחר מהווה פגיעה עסקית וכלכלית בבעליו של הסימן ועל כן, הוא יכול לתבוע ממי שהפר גם פיצויים כספיים שנגרמו לו ולעסק בגין ההפרה. מצד אחד, צריך התובע להוכיח שאכן נגרם לו נזק אך מצד השני, אם פונים לחוק עוולות מסחריות, הרי שביהמ"ש יכול לפסוק פיצוי של עד 100 אלף ש"ח וזאת בלי להוכיח כי נגרם לו כל נזק.

האם קיימת הגנה על סימן מסחר לא רשום?

נתחיל ונאמר, תביעה בגין הפרת סימן מסחר ניתן להגיש גם לגבי סימני מסחר שאינם רשומים. סעיף 46א לפקודת סימני המסחר קובע כי סימן מסחר מוכר היטב (גם אם אינו סימן מסחר רשום) יקנה לבעליו הגנה מפני שימוש לא הוגן בסימן המסחר שלו.

יחד עם זאת, על אף ההגנה שמקנה פקודת סימני המסחר על סימני מסחר שאינם רשומים אך מוכרים היטב, ראוי בכל זאת לדאוג לבצע רישום סימן מסחר (בין אם בישראל ובין אם בעולם).

כיום, ניתן בפשטות ובקלות לבצע רישום סימן מסחר אונליין וזאת באמצעות פלטפורמות אונליין לביצוע הפרוצדורה. ביצוע ההליך אונליין חוסך לכם זמן רב וכסף וחוסך לכם את ההתעסקות בבירוקרטיה מייגעת.

עלות רישום סימן מסחר יכולה לנוע בין 1500 – 5000 ש"ח וזאת כתלות במורכבות הרישום וכן במספר הסיווגים תחתם אתם מעוניינים לרשום את הסימן. לעלויות אלה יש להוסיף את עלויות תשלום האגרות (בכפוף לכמות הסיווגים) וכן יש לקחת בחשבון כי במהלך התהליך יכולות לצוץ השגות מצד רשם סימני המסחר או התנגדויות מצד בעלים של סימני מסחר דומים או זהים.

התחל ברישום סימן מסחר

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    הגשת סימן מסחר אונליין – למה כדאי לעשות את זה עם עו"ד?

    לפי פקודת סימני המסחר, התשל”ב אשר נחקקה בשנת 1972 סימן מסחר מוגדר כאותיות, ספרות, מילים או דמויות בשני מימדים או שלושה. סימן מסחר הינה מתן אפשרות לקהל לזהות את מקור המוצרים הכוללים את הסימן וכך לאתר עסקים שונים. מה כולל הליך רישום סימן מסחר במטרה ליהנות ממהגנה על פקודת סימני המסחר קיימת חשיבות עליונה לביצוע רישום סימן מסחר אצל רשם סימני המסחר אשר מקומו...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר20 במאי, 2019

    השגות והתנגדויות לרישום סימן מסחר

    החלטתם להגיש בקשה לרישום סימן מסחר? נעזרתם בעו"ד לביצוע הליך הרישום? שילמתם את האגרות לרשם סימני המסחר? ביצעתם הליך רישום מהיר? מזל טוב! הדרך לסימן המסחר הרשום שלכם קרובה מתמיד. לפני שאתם דואגים למקום על הקיר לתלות את תעודת סימן המסחר שלכם, דעו לכם שיכולות לצוץ "הפתעות" בדרך. מהי השגה? - השגה הינה הליך חד צדדי בין מגיש הבקשה לרישום סימן מסחר אל מול הרשם לסימני...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר14 ביוני, 2018
    דילוג לתוכן